Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 19 sep 2015 / 11:01 uur

Moeder geeft zoon lesje zelfstandigheid, gaat viral

Als tiener wil je het liefst alles zelf doen en bepalen, maar het is ook wel fijn dat je een moeder in huis hebt die al je rotzooi opruimt. Wel de lusten, niet de lasten dus. Eén moeder had hier zo genoeg van, dat ze besloot haar zoon een publiekelijk lesje zelfstandigheid te geven.

Lees ook: Tiener wil absentiebrief gymles, ma reageert geniaal

Heidi Johnson, een alleenstaande moeder uit het Italiaanse Venetië, had even helemaal genoeg van het eigenwijze gedrag van haar 13-jarige zoon Aaron. Hij ruimde nooit, was behoorlijk brutaal en behandelde Heidi alsof ze een huisgenoot was in plaats van zijn moeder. Om hem duidelijk te maken wat het leven van een volwassene echt inhoudt, besloot ze hem een koekje van eigen deeg te geven.

Terugkopen

In de brief, die ze op Facebook plaatste, legt ze uit dat er een aantal dingen gaan veranderen. Heidi nam alle spullen die ze voor Aaron had gekocht uit zijn kamer en schreef: ,,Je zegt zelf dat je nu geld verdient, dus dan mag je meteen al je spullen terugkopen. Ook heb ik de kosten van gas, water en licht hieronder op een rijtje gezet.”

Hey Folks! If you are even the least bit curious about the background of this letter, here is a link to what lead up to…

Gepostet von Heidi Johnson am Mittwoch, 2. September 2015

Huisgenoot

Daarnaast moet Aaron volgens zijn moeder maar eens gaan leren koken en mag hij zelf zijn badkamer gaan schoonmaken. ,,Als je besluit om toch weer mijn kind te zijn in plaats van mijn huisgenoot, kunnen we uiteraard onderhandelen over de voorwaarden”, besluit moederlief.

Lees ook: Zoon deelt hilarische briefjes van moeder

Schandpaal

De brief, die inmiddels ruim 160.000 keer is gedeeld op Facebook, leidt tot verhitte discussies. Sommigen vinden dat Heidi veel te ver gaat door haar zoon zo publiekelijk aan de schandpaal te nagelen. Anderen begrijpen Heidi wel en zeggen dat het leven van een alleenstaande moeder niet altijd makkelijk is. Heidi benadrukt dat het niet de bedoeling was de brief openbaar te delen, en legt uit dat ze haar zoon enkel een lesje wilde leren.

En dat heeft blijkbaar gewerkt: Aaron heeft na veel protest eieren voor zijn geld gekozen heeft zijn deken en wat kleding terugverdiend met goed gedrag, schrijft Heidi.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Moeder geeft zoon lesje zelfstandigheid, gaat viral
Sluiten