Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Meisje zet homofobe predikant geniaal op zijn plaats

In de Verenigde Staten was het vorige week groot feest nadat werd bepaald dat het homohuwelijk in alle staten legaal is. Toch zijn er ook mensen minder blij met het besluit. Een man liet zijn onvrede over het besluit blijken, maar werd min of meer terecht gewezen door een klein meisje. Dat melden Amerikaanse media.

Regenboogvlag

Het meisje Zea was aanwezig bij een festival in Columbus. Daar was ook een predikant, die zich luid en duidelijk uitsprak tegen het homohuwelijk. Op beelden is te zien hoe Zea een regenboogvlag vasthoudt terwijl de predikant zijn zegje doet.

Lees ook: Fotograaf reageert briljant op homofobe klant

De beelden zijn een dag na de uitspraak van het Hooggerechtshof gemaakt. In de video zegt Zea geen woord, terwijl de predikant oreert over Jezus en over zijn overtuiging dat homoseksualiteit een zonde is. “Deze wereld zal uw hart pijn doen, deze wereld geeft je scheidingen, deze wereld geeft je pijn”, aldus de straatpredikant, waarna hij het meisje zegt dat Jezus de redder is.

Effectief

Volgens de plaatser van de video had het optreden van Zea zeker effect. De toon waarop de predikant sprak veranderde en werd wat milder.

Het optreden van de dappere dame bleef niet onopgemerkt. Sommige mensen liepen op haar af en gaven haar een high five.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje zet homofobe predikant geniaal op zijn plaats
Sluiten