Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 14 sep 2015

Meisje (7) dolblij met 3D-geprinte kunstarm

De zevenjarige Faith Lennox uit de Verenigde Staten is dolblij met haar nieuwe kunstarm. De linkerarm van het meisje moest worden geamputeerd toen ze nog maar negen maanden oud was, omdat deze in de baarmoeder had klem gezeten, waardoor de bloedtoevoer was afgesneden.

Lees ook: Video: Zonder armen geboren peuter krijgt kunstarmen

Fietsen

Ondanks dat Faith dus niet beter weet dan met één hand door het leven te gaan, is ze zielsgelukkig met de kunstarm, die uit een 3D-printer komt. Niet alleen omdat de prothese in haar lievelingskleuren paars, roze en blauw is geprint, maar ook omdat ze nu eindelijk kan fietsen, zo zegt ze. Zwemmen had Faith zichzelf overigens al geleerd toen ze drie jaar oud was

50 euro

Het bedrijf dat de arm maakte, Build It Workspace, kan nog veel meer kinderen gelukkig maken. De kunstarm die speciaal is ontwikkeld voor kinderen, kost namelijk nog geen 50 euro. Dit komt omdat er, in tegenstelling tot protheses voor volwassenen, geen dure sensoren in zitten. Het bedrijf wil naar aanleiding van dit prototype het proces automatiseren om nog veel meer kinderen van een prothese te kunnen voorzien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Meisje (7) dolblij met 3D-geprinte kunstarm
Sluiten