Thomas Stevens
Thomas Stevens Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Man vindt eeuwenoude hand met schatkaart op zolder

Zolders zijn eng, ze zijn niet voor niets het dankbare onderwerp van menig horrorfilm of luguber spookverhaal. Dat ondervond ook een familie in Florida toen zij besloten de zolderkamer van hun overleden grootouders eens flink op te ruimen. Dat staat in een bericht van The Huffington Post.

Oude klauw

Mike Lopez liet aan NBC weten dat zijn zus tijdens het schoonmaken een houten kistje vond. Daar zat niet alleen een oude trouwfoto in, maar ook een plattegrond van een gebied in Tampa, Florida, enkele oude munten en iets wat op een hand leek. Op de kaart staat het woord ‘Gaspar’ geschreven en volgens Lopez refereert dit aan een piratenlegende.

Lees ook: Eeuwenoude mummie in lotushouding ontdekt

Hoewel er geen bewijs is voor deze folkloristische mythe, kon curator Rodney Kite-Powell bevestigen dat het wel degelijk om een menselijke hand gaat, ergens uit de 18e of begin 19e eeuw. De munten schat hij daarentegen “te dun om van authentieke waarde te zijn.” Desondanks zijn andere experts nog sceptisch over Powell’s bevindingen.

WFLA News Channel 8

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Man vindt eeuwenoude hand met schatkaart op zolder
Sluiten