Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 14:16 uur

Man van 155 kilogram wordt personal trainer

Het is een metamorfose die zijn weerga niet kent. De 22-jarige Matthew Gorry woog ooit 155 kilogram en was depressief. Inmiddels heeft hij zijn levensstijl radicaal veranderd, is hij gelukkig met zijn vriendin en staat hij op het punt om personal trainer te worden en anderen te helpen. Dat meldt The Daily Mail.

Gezondheidsproblemen

De man uit Balcatta, een voorstad van Perth, had al op jonge leeftijd te maken met verschillende gezondheidsproblemen. Niet alleen had hij door zijn overgewicht diabetes, maar werd hij ook al eens getroffen door een hartaanval. Omdat hij ook last had van een te hoog cholesterol en een slecht werkende lever, wist Gorry dat hij iets moest doen om te voorkomen dat hij niet op jonge leeftijd zou overlijden.

De twintiger durfde echter niet eens het huis uit, bang voor wat mensen over hem zouden denken of tegen hem zouden zeggen wanneer ze hem zouden zien lopen. Gorry besefte zich maar al te goed dat hij af moest vallen om iets van zijn leven te kunnen maken. Inmiddels is hij 60 kilogram kwijt. ,,Ik besloot af te gaan vallen, omdat mijn gezondheid echt verschrikkelijk slecht was”, vertelt hij. ,,Ik was depressief, wilde niets doen en wilde niemand zien. Ik wilde alleen maar alleen zijn.”

Gorry had geen controle over zijn eten, waardoor zijn dieet hoodzakelijk uit fast food bestond. ,,Ik at echt heel ongezond. Ik at geen gezonde dingen en alles wat ik innam, was heel calorierijk.”

Het roer om

Vastbesloten zijn leven om te gooien, begon Gorry zijn levensstijl te veranderen. Hij ging gezonder eten en besloot naar de sportschool te gaan. Hij huurde zelfs een personal trainer in en al snel verloor hij drie kilogram per week. ,,Ik bleef gemotiveerd doordat ik bleef afvallen. Als ik het moeilijk had, keek ik naar mijn foto voor ik begon met afvallen. Je moet volhouden en nooit opgeven. Als je denkt dat je gefaald hebt, moet je je altijd beseffen dat er morgen weer een dag is”, legt hij uit.

Lees ook: Man verliest 45 kilo met doodeenvoudige methode

Familie en vrienden waren met stomheid geslagen toen ze de nauwelijks nog herkenbare Matthew weer zagen. Hij was liefst 60 kilogram afgevallen. Enige kanttekening aan het vele gewichtsverlies is dat Gorry nu veel overtollig vet heeft. Het laten weghalen van de huid kost zo’n 20.000 euro.

Momenteel is Gorry bezig met een opleiding fitness. Hij hoopt in november af te studeren en droomt ervan personal trainer te worden, zodat hij mensen kan helpen die zich in dezelfde situatie bevinden als hij ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man van 155 kilogram wordt personal trainer
Sluiten