Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 26 sep 2015 / 11:47 uur

Man boos over ‘racistische’ tekst op bon restaurant

Een klant van een Indiaas restaurant in Loden keek wel heel raar op toen hij de bon kreeg bij het afrekenen. Achter de milde curry, het gerecht dat hij had genuttigd, stond te toevoeging ‘white ppl’. De man is woedend.

Huidskleur

White ppl betekent namelijk ‘blanken’, wat een aanwijzing is dat het restaurant dacht dat blanke klanten beter de milde curry kunnen nemen dan de pittige. Onzin, vindt meneer Lynn. Hij is boos dat zijn tolerantie voor pittig eten in twijfel wordt getrokken vanwege zijn huidskleur.

Lees ook: Gediscrimineerde vrouw filmt aanval in bus

,,Het impliceert dat we niet met pittig eten om kunnen gaan”, vertelt hij aan Metro UK. ,,Ik vind een pittige curry soms lekker, maar nu wilde ik een milde. Ik vind het ontzettend onbeschoft van ze.”

Melk

Maar volgens het restaurant is het allemaal een misverstand. ,,Met ‘white ppl’ bedoelen we niet blanke mensen, maar een witte saus gemaakt van melk, room en kokosmelk die we bij de milde curry doen. ‘Ppl’ betekent in dit geval dus melk."

Excuses

Het conflict lijkt uiteindelijk afgedaan met excuses van het restaurant. Zij beloven hun leven – of tenminste, de teksten op de bonnetjes – te beteren. Meneer Lynn heeft echter aangegeven niet meer terug te willen komen, zelfs niet voor een pittige curry.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man boos over ‘racistische’ tekst op bon restaurant
Sluiten