Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 23 sep 2015 / 12:41 uur

Man (80) neemt verwaarloosde hondjes mee in treintje

De 80-jarige Eugene Bostick ging vijftien jaar geleden met pensioen en vond pas daarna zijn roeping. De bejaarde man besloot namelijk verwaarloosde honden in de buurt een paar keer per week mee te nemen op een uitstapje. In een speciale trein die hij voor de gelegenheid bouwde.

Harteloosheid

De man uit Fort Worth in Texas vertelt aan the Dodo dat het nooit zijn plan was zijn gepensioneerde leven te besteden aan het helpen van honden. Hij vertelt dat het hem bijna werd opgedragen toen hij de harteloosheid van andere mensen zag. „Mijn boerderij staat aan het einde van een weg. Door de jaren heen kwam het vaak voor dat mensen hun honden hier achterlieten. Dus besloot ik ze te verzorgen, te voeden en ze een nieuw thuis te geven.”

credit: /u/christifor

Lees ook: Stel heeft megabed voor katten en honden

Treintje

Hoewel de honden op de boerderij van Eugene genoeg plek hebben om te spelen, vind de pensionado het toch belangrijk regelmatig met de hondjes op stap te gaan. En om ze dan veilig op de plek van bestemming te krijgen, bouwde Eugene een speciale trein voor zijn honden. Voor elke hond is er een karretje en dit treintje aan karretjes bindt hij vervolgens aan zijn tractor. Een of twee keer per week zien de bewoners van Fort Worth de man en zijn honden dan ook voorbij komen in het treintje, onderweg naar het bos of de rivier. „Als zij mij al naar de tractor horen lopen, worden ze al gek. Dan klimmen ze zelfstandig al in het treintje."

This is the coolest guy he rescues stray dogs and every morning he takes them for a train ride by our building, i finally got the courage up to ask if I could take his pic! Love this and had to share!

Gepostet von Tiffany Johnson am Donnerstag, 17. September 2015

Hoewel Eugene het niet zo prettig vindt om in de aandacht te staan, kreeg één buurtbewoonster toestemming om een foto te maken. De foto ging al snel viral en ook de media doken op het verhaal van de nuchtere man. Die vindt het zelf allemaal wel prima. „Ik ben tachtig en heb niet de illusie dat ik dit nog lang kan doen. Maar ik ga door zolang ik kan. De honden vinden het gewoon heerlijk."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man (80) neemt verwaarloosde hondjes mee in treintje
Sluiten