Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Leerling (13) van school gestuurd om luipaardkapsel

Een Britse moeder is van mening dat een school de mensenrechten van haar dochter heeft geschonden door haar naar huis te sturen wegens haar kapsel. De 13-jarige Lauren McDowell verscheen op school met een luipaardprint in haar haar, maar dat kon de schoolleiding niet waarderen. Dat meldt Metro UK.

Schending mensenrechten

,,Wat mij betreft is dit een schending van de mensenrechten van mijn dochter”, aldus een verbolgen moeder. Leraren van de Forge Valley School in het Britse Sheffield dachten er echter anders over. Zij stuurden de dame naar huis.

,,Ze heeft dit kapsel ongeveer een week voor ze weer naar school moest, genomen”, vertelt moeder. ,,Niemand heeft het recht haar te zeggen wat ze met haar lichaam moet doen. Het is namelijk haar lichaam. Ze is mijn kind en niet die van hun. Toen ze met school begon heeft ze er niet voor gekozen haar rechten op te geven.”

Lees ook: Meisje (13) verft haar ‘paars’ en wordt geschorst

Moeder heeft al aangegeven dat Lauren niets aan haar kapsel zal veranderen. ,,De school zegt dat ze individuen steunen, maar daar is in dit geval allesbehalve sprake van”, concludeert ze. ,,Ze is gek op school. Ze is geen slechte leerling, ze werkt hard. Wat heeft haar kapsel dan te doen met haar onderwijs?”

De vrouw heeft tegenover de school aangegeven te begrijpen dat er regels zijn wat betreft het dragen van een uniform. Daar heeft ze dan ook geen moeite mee. Maar ze stelt dat de school niet kan bepalen wat haar dochter met haar haar doet. ,,Ze discrimineren haar op basis van hoe ze eruit ziet. Ze heeft het recht zichzelf te uiten op een manier zoals zij dat wil, zolang ze maar haar schooluniform aanheeft.”

Duidelijk beleid

Hoofddocent Dale Barrowclough liet in een reactie weten dat de school een ,,heel duidelijk uniformbeleid” heeft. ,,Dit beleid wordt regelmatig naar de ouder gecommuniceerd en kan worden gedownload van onze website. Hiering staat duidelijk dat extreme kapsels, waaronder kleurtjes in het haar, niet zijn toegestaan.”

Daarom besloot Barrowclough Lauren naar huis te sturen. ,,Want het is in strijd met ons beleid.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Leerling (13) van school gestuurd om luipaardkapsel
Sluiten