Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 24 sep 2015 / 14:28 uur

Koala overleeft botsing 100 km per uur

Een koala in het Australische Adelaide heeft op wonderbaarlijke wijze een botsing met een auto overleefd. Volgens The Daily Mail Australia werd het dier met 100 kilometer per uur geraakt op een drukke snelweg, maar kwam de koala er met een paar schrammetjes vanaf.

Koala geraakt

Loren Davis reed dinsdagavond laat op een snelweg ten zuidoosten van Adelaide. Net toen ze een bocht had genomen, verscheen een koala voor haar wagen. De vrouw zette haar auto vervolgens aan de kant en keek uit het raam. Het dier was echter nergens te bekennen. Omdat het te druk op de weg was om uit te kunnen stappen, besloot ze haar weg te vervolgen.

https://twitter.com/abcnewsAdelaide/status/646879166164406272

Davis reed vervolgens naar huis, een rit van zo’n 10 kilometer. Toen ze uitstapte, deed ze een bijzondere ontdekking: de koala bleek vast te zitten in haar voorbumper. „Ik gilde en rende naar binnen om mijn verloofde en stiefzoon te halen”, vertelt Davis. „Zij kwamen erachter dat hij nog leefde.”

Ongedeerd

Het drietal schakelde vervolgens de dierenambulance in. Terwijl ze wachtten op hulp schoven ze ter ondersteuning wat dekens onder de arm van de koala. „Hij leunde op de dekens. Het was verbazingwekkend”, aldus Davis.

Lees ook: Wonderhond overleeft aanrijding en begrafenis

Uiteindelijk bleek de koala vrijwel ongedeerd te zijn en kon het dier uit de bumper worden bevrijd. „Ik ben opgelucht dat we het er allebei goed vanaf hebben gebracht”, concludeert Davis.

https://www.youtube.com/watch?v=y1do09gGGYM

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Koala overleeft botsing 100 km per uur
Sluiten