Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015

Kat wordt op het nippertje gered uit vuilniswagen

Ze zeggen wel eens dat katten negen levens hebben. Toch had het niet veel gescheeld of een kat in Stockholm had ze er alle negen in één keer doorheen gejaagd.

Stinkende zakken

De kat zat namelijk vast onder een aantal stinkende vuilniszakken.Toen de vuilnisophaaldienst langskwam om de zakken mee te nemen hadden ze geen vermoeden dat er onderin een beestje zou zitten. Gelukkig kwamen ze daar net op tijd achter.

Gejank

De vuilnismannen hoorden op enig moment gejank komen uit de container. Ze gingen op zoektocht en ontdekten dat er hoogstwaarschijnlijk een beest vastzat in het afval. Voordat ze het diertje konden bevrijden moesten ze echter eerst vele zakken afval verwijderen, en daar moest toestemming voor komen, zo schrijft de Local Sweden. Gelukkig kregen ze dat uiteindelijk. „We hadden een schep om het afval zo zorgvuldig mogelijk te verwijderen”, vertelt één van de vuilnismannen. We moesten voorzichtig te werk gaan zodat we het beest geen pijn zouden doen.”

Lees ook: Idee: Kleurige kraag voor katten moet levens redden

Wasbeurt

Uiteindelijk heeft de reddingsactie ruim een half uur geduurd. Het vermoeden bestaat dat de kat in de container is gevallen terwijl hij op zoek was naar eten. Na een zorgvuldige wasbeurt in een nabijgelegen dierenasiel gaat het inmiddels weer prima met het beest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kat wordt op het nippertje gered uit vuilniswagen
Sluiten