Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Kapper knipt voorlezende kinderen gratis

Er werd weinig gebabbeld afgelopen zaterdag in de kapperszaak van Courtney Holmes. Dat kwam niet omdat het ongezellig was, maar omdat deze weldoener met een heel mooi idee op de proppen kwam! Hij bood kinderen met voorleesangst namelijk een gratis knipbeurt aan, maar alleen als ze hem zouden voorlezen terwijl hij hun haren weer in model bracht.

„Kies een boek en lees maar voor"

Dit mooie idee werd al snel groot door mond tot mond reclame, waardoor er op een gegeven moment zo’n 20 kinderen voor de deur van de kapperszaak stonden te springen om geknipt te worden door Courtney. Zo schrijft USA Today. Er druppelden allerlei jeugdige klantjes binnen, variërend van kleuters tot 10-jarigen. Al deze durfallen kregen dezelfde begroeting van de kapper: „Loop maar naar de tafel en kies een boek uit dat je leuk vindt en me uit wil voorlezen. Lukt het lezen je niet, dan lezen we het boek samen!”

Lees ook: Kapper gebruikt vrije dag om daklozen te knippen

De vader van twee wil op deze manier de kinderen goed voorbereiden op het nieuwe schooljaar, die in het Amerikaanse Iowa, de plek waar de kapperszaak is, op het punt van beginnen staat. Het was in eerste instantie bedoeld als een eenmalige actie, maar door het succes kijkt Holmes er erg naar uit om meer kinderen van hun voorleesangst af te helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kapper knipt voorlezende kinderen gratis
Sluiten