Michiel van Berkel
Michiel van Berkel Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Jongen (10) vindt na 4 jaar weggelopen hond

Geduld is een schone zaak, blijkt wel uit het wonderlijke verhaal van de 10-jarige Azzah Booker en zijn vader Kelly. Vier jaar geleden nam hun hondje Lilly de benen. “Het voelde alsof ons kind weggelopen was”, herinnert Kelly uit Denver zich.

Op 4 juli 2011 verdween de Shih Tzu uit het niets. Kelly tegen Chicago Tribune: “Kinderen staken vuurwerk af. We keken op en zagen dat Lilly was verdwenen.” De familie Booker startte een grote zoektocht naar het verdwenen hondje, maar het mocht niet baten. Lilly was weg.

Gevonden

De verbazing was bij Kelly en zijn zoontje Azzah dan ook groot, toen Lilly vorige week uit het niets opdook. Vier jaar later en 1.500 kilometer verderop (in Elgin) werd de viervoeter door agenten op straat aangetroffen. Het beestje had meerdere infecties en was zwaar ondervoed, maar leefde nog.

De politie bracht Lilly naar een dierenasiel. Gelukkig voor Kelly en Azzah was Lilly gechipt: Hierdoor konden de baasjes worden opgespoord.

Afgelopen donderdag werd de inmiddels 9-jarige Lilly met haar baasjes herenigd. "We dachten er het ergste van", zo besluit Kelly. "Het is alsof je ontvoerde kind weer is gevonden."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jongen (10) vindt na 4 jaar weggelopen hond
Sluiten