Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Hondje zet wereldrecord op twee pootjes

Het hondje Konjo heeft wel een heel speciaal talent. Hij kan namelijk ontzettend goed rennen op zijn twee voorste pootjes. Zo goed zelfs, dat hij een heus wereldrecord weet te zetten met zijn talent.

In een filmpje is vastgelegd hoe de hond vijf meter weet af te leggen in slechts 2.39 seconden. Een knappe prestatie, vooral als je in je achterhoofd houdt dat deze hond dus normaal op vier pootjes hoort te lopen.

Record

En voor alle mensen die het niet geloven: het is echt een heus record! Het Guinness Book of World Records erkent de prestatie, en zal het record in hun boek opnemen. Het vorige record was in handen van het hondje Jiff. Deze puppy zette in september 2014 het record, maar heeft daar niet lang van kunnen genieten.

Lees ook: Verstoten tijgerwelp verzorgd door hond

Conditie

Volgens het baasje van Konjo, Julia Pasternack, heeft de hond veel moeten trainen om het record te verbreken. Aan Guiness World Records laat zij weten: “We zijn in conditie gekomen door heel veel ijs te eten, te vechten met mensen hun handen, heel veel zakdoeken te verscheuren, en vooral vaak achter de postbode aan te rennen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hondje zet wereldrecord op twee pootjes
Sluiten