Hoe overleef je Pasen zonder kleerscheuren
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.metronieuws.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2015%2F09%2F14a45a12a602fbadab8b479c1d43894d-1428224317.jpg)
Voor sommige mensen is Pasen eigenlijk de hel op aarde. Verplicht naar de schoonouders of een meubelboulevard, per ongeluk bij het eieren zoeken op een achtergebleven ei van vorig jaar stuiten en je dat realiseren na de eerste hap en ga zo maar door. Hier volgen enkele tips voor mensen die best Pasen willen vieren, maar niet compleet gestresst hieraan onderdoor willen gaan.
Ga niet naar Ikea of een andere meubelzaak.
Elk jaar is het vaste prik voor veel mensen: met Pasen ga je naar een meubelboulevard of de Ikea. Dit is daarom ook juist de reden dat je dat niet moet doen als je sowieso al iets tegen deze winkels hebt. Tijdens Pasen is het daar drukker dan bij een concert van de Toppers in een uitverkochte ArenA.
Eet geen Balut
Als je niet weet wat een Balut is, hou dat zo. Op de Filipijnen is het een delicatesse, maar ons lijkt het op zijn minst onsmakelijk. Wat het is? een Balut (of Filipijns ei) is is een bevrucht eendenei met een bijna volledig ontwikkeld embryo, dat wordt gekookt. Het zou de geslachtsdrift opwekken, maar dat hebben we niet gecontroleerd.
Sla paasmarkten over
Om dezelfde reden als waarom je meubelboulevards het beste links kunt laten liggen: tien meter afleggen in drie uur omdat er nog honderduizend mensen rondlopen, ga je niet leuk vinden.
https://www.youtube.com/watch?v=wkru21Fg5w0
Eet geen Duizendjarig ei
Een duizendjarig ei is dan gelukkig niet echt duizend jaar oud, maar het blijft een onsmakelijk iets. In China is het gerecht dan weer wel populair, maar hier zal het niet aanslaan. Een Duizendjarig ei is een eendenei dat circa 100 dagen bewaard wordt in een mengsel van ongebluste kalk en houtskool. Het heeft een groenige tot zwarte kleur, een zoute smaak en een krachtig aroma. Als je erop kauwt lijkt het alsof je een stukje geleipudding eet.