Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Hier overnachten alleen echte waaghalzen

Mensen die graag op vakantie willen, maar niet op een standaard camping willen eindigen, opgelet! Het is mogelijk een nacht door te brengen in een capsule, ingeklemd op een berghelling van de Peruaanse Andes. Toegegeven: je moet wel een beetje lef hebben.

Luxe op hoogte

Echte waaghalzen kunnen terecht in een van de drie Skylodges nabij de stad Cuzco. Elke capsule is ongeveer 18 vierkante meter en daarmee ongeveer de helft zo groot als een gemiddelde hotelkamer. In de capsule bevinden zich vier zachte bedden, een eethoek en een badkamer.

Lees ook: Overnachten in een gepensioneerd KLM-vliegtuig

Om bij de bijzondere kamers te komen, moet eerst een duizelingwekkende klim worden gemaakt via metalen ladders en kabels. De kamers zijn te boeken bij het Peruaanse bedrijf Natura Vive.

Bijzondere ervaring

Gasten die in een Skylodge arriveren, genieten vaak eerst van het uitzicht over de befaamde Heilige vallei van de Inca’s, bekend om de geïsoleerde dorpen en gevaarlijke, smalle wegen. De gasten krijgen een gastronomisch diner (inclusief wijn) voorgeschoteld voor ze onder de sterrenhemel in slaap kunnen vallen. Bij het ontwaken staat een picknick klaar op het dak van de Skylodge.

Lees ook: Slapen met een vreemde voor goedkopere overnachting

De hele ervaring, naar boven klimmen, de nacht doorbrengen en weer naar beneden gaan, kost ongeveer 275 euro per persoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hier overnachten alleen echte waaghalzen
Sluiten