Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 22 sep 2015 / 15:13 uur

Heremietkreeft met bijzonder huisje gefotografeerd

De foto van een heremietkreeft met een tandpastadop geeft volgens The Daily Mail de harde realiteit weer van plastic vervuiling en wat dit doet met de zeedieren die op planeet aarde leven.

Krab op Cuba

De foto werd een week geleden door Redditgebruiker Hscmidt online geplaatst. Hij liet op die site weten dat zijn vriendin het kreeftje spotte op een strand in Cuba.

Heremietkreeften gebruiken vaak tweedehands schelpen als onderdak en om hun zachte lichaam te beschermen tegen roofdieren. De kreeften moeten regelmatig zoeken naar een nieuw huisje, omdat ze te groot worden voor hun oudere behuizing.

„Eerst vond ik het schattig, maar toen realiseerde ik me wat dit betekent”, laat een Redditgebruiker weten over de foto. „We zijn op een punt aangekomen waarop mensen zo veel afval hebben veroorzaakt dat de natuur het afval nu integreert in hun dagelijks leven.”

Plastic afval

Volgens recente schattingen is de oceaan gevuld met zo’n acht miljoen ton aan afval, waaronder plastic flessen, tassen en speelgoed. Het exacte aantal is moeilijk te schatten, omdat veel afval gezonken kan zijn, maar volgens wetenschappers kan het werkelijke cijfer oplopen tot 12,7 miljoen ton vervuiling per jaar. Zij waarschuwen dat een ‘oceaan van plastic’ schadelijk kan zijn voor het leven in de zee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heremietkreeft met bijzonder huisje gefotografeerd
Sluiten