Astrid Ottens
Astrid Ottens Good vibes 26 sep 2015 / 19:25 uur

Heldhaftige hond redt leven van klein meisje

In de Amerikaanse staat Oklahoma heeft een straathond met de naam ‘Angel’ zijn naam eer aan gedaan. De border collie heeft het leven van een meisje gered door voor een vrachtwagen te springen, zo meldt KOCO News.

Heldendaad

Het dappere beest hing rond bij een groepje spelende kinderen. Plotsklaps rende een van de kinderen de straat op, terwijl er een vrachtwagen aankwam. Het meisje zag de vrachtwagen niet, daarom kwam Angel in actie. De hond sprong voor de vrachtwagen, zodat het meisje niet geraakt zou worden. Het dier werd wel geraakt en raakte gewond aan zijn been.

Lees ook: Man (80) neemt verwaarloosde hondjes mee in treintje

Angel werd direct naar een dierenartspraktijk in Oklahoma City gebracht, waar hij al snel het lievelingetje van de medewerkers werd. De hond staat nog een operatie te wachten, maar zal daarna worden geadopteerd door een gezin dat al met smart op hem wacht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heldhaftige hond redt leven van klein meisje
Sluiten