Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 24 sep 2015 / 20:35 uur

Heel dorp springt in de bres voor make-over zwerver

De bejaarde Chumán Don Luciano (83) heeft geen makkelijk leven gehad. Al jaren is de oude man dakloos. Daarnaast lijdt hij een schizofrenie. Maar wanneer de man hulp nodig heeft, staat het hele Peruaanse dorp waarin hij woont voor hem klaar.

Gekke Chumán

Luciano woont al jaren in de provincie Ferreñafe in Peru. In dit gebied heeft hij de bijnaam Crazy Chumán gekregen. Dat lijkt misschien niet heel aardig, toch zijn de mensen helemaal dol op hem. Hoewel Luciano wel een huis en familie heeft, zoekt hij door zijn ziekte liever de straat op.

Gepostet von Municipalidad Provincial de Ferreñafe am Dienstag, 22. September 2015

Gepostet von Municipalidad Provincial de Ferreñafe am Dienstag, 22. September 2015

Make-over

Om de man tijdens zijn zwerversbestaan te helpen besloten de inwoners van Ferreñafe de man een make-over te geven. Luciano liep er namelijk onverzorgd bij: zijn kleren gehavend, ongewassen met een enorme baard. De hele gemeenschap besluit uiteindelijk aanwezig te zijn om Luciano in het zonnetje te zetten. „Hij is een icoon in het dorp. „Iedereen wilde hem helpen”, vertelt een inwoner, Yesenia Abad Cross, aan Buzzfeed. „Soms vergeten we dat alle mensen zijn zoals wij zelf. Door dit soort kleine gebaren kunnen we elkaars leven iets makkelijker maken.”

Gepostet von Municipalidad Provincial de Ferreñafe am Dienstag, 22. September 2015

Gepostet von Municipalidad Provincial de Ferreñafe am Dienstag, 22. September 2015

Lees ook: Dakloze man maakt indruk met pianospel

Nadat foto’s van de goede daad van het dorp online verschenen, liep het storm op de lokale Facebookpagina. Vele onbekende mensen bieden nu aan om Luciano te voorzien van eten en kleding.

Gepostet von Municipalidad Provincial de Ferreñafe am Dienstag, 22. September 2015

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Heel dorp springt in de bres voor make-over zwerver
Sluiten