Alex Ringeling
Alex Ringeling Good vibes 14 sep 2015

Grootste konijn ter wereld bijna ingehaald door zoon

Het grootste konijn ter wereld, Darius genaamd, is zo’n 1.30 meter lang. Het dier staat hierdoor ook officieel te boek als grootste. Deze titel kan het dier echter wel eens kwijtraken, want zoonlief zit hem op de hielen.

Record

Darius zelf zal het weinig kunnen schelen, maar baasje Annette Edwards des te meer. Zij ziet liefst het record gebroken worden door wederom één van haar konijnen. Zo’n 6.800 euro geeft ze per jaar uit aan wortelen en appels om de reusachtige dieren te voeren. Ook krijgen de immense dieren aangepaste konijnenvoeding van dit geld, alsmede om de week een nieuwe baal hooi.

Lees ook: Man traint konijn om hem bier te brengen in karretje

Lief

“Ik kan me geen betere dierenvrienden bedenken, ook al zijn ze zo groot”, zegt Edwards tegen Daily Mail. “Ze zijn allebei erg op hun gemak. Jeff is daarin sprekend zijn vader. Net als de meeste konijnen houden ze allebei van aandacht en kunnen ze het goed vinden met kinderen. Ze blijven zelfs vriendelijk tegenover andere dieren. De beste vriend van Jeff is mijn boxer Kay.”

Hondenhok

Normaal gesproken wordt de konijnensoort Duitse Reus zo’n 1.20 meter. Darius en Jeff zijn dus echter ietwat forser. Slapen doen de dieren in een hondenhok waar normaal gesproken een Duitse herder in kan slapen.

Lees ook: Duo ruilt gratis konijn voor luxe appartement

"Naar verwachting gaat Jeff zijn vader nog overtreffen," zo denkt Annette. "Als het zover is, mag het Guinness Book of Records nog eens langskomen."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grootste konijn ter wereld bijna ingehaald door zoon
Sluiten