Eefje van Son
Eefje van Son Good vibes 30 sep 2015 / 18:10 uur

Gevangenen feesten er flink op los in cel

Dit is geen bar in Groot-Brittannië waar mensen flink staan te feesten. Dit zijn gevangenen die met zelfgemaakte alcohol en ‘sigaretten’ een feestje bouwen in een cel. Luid rappend staan ze te dansen op de muziek.

Lees ook: Hoestje wordt ontsnapte gevangene fataal

Een man uit Londen die zijn straf al had uitgezeten in de gevangenis Belmarsh plaatste de beelden op zijn Facebook. „De verjaardag van mijn maat wordt in stijl gevierd”, schreef de ex-gevangene onder de video. Maar in welke gevangenis deze beelden gemaakt zijn, is nog onbekend. Groot-Brittannië is in ieder geval niet blij met de feestende bajesklanten. Een woordvoerder van het ministerie van justitie laat weten dat het in ieder geval niet om Belmarsh gaat. Zo schrijft The Sun.

https://www.youtube.com/watch?v=aSiFb8NCjug

Ongepast

Minister Andrew Selous sprak zich ook nog even uit over de „ongepaste beelden": „Zulk gedrag mag in een gevangenis nooit plaatsvinden. We zijn de zaak volop aan het onderzoeken. Wie de regels overtreden heeft, zal zijn voorrechten verliezen en riskeert ook een bijkomende celstraf. Als blijkt dat het personeel zwaar in de fout gegaan is, zal ook tegen dat personeel actie ondernomen worden." Waarschijnlijk hebben in de sigaretten middelen gezeten die naast alcohol zeker niet toegestaan zijn in een gevangenis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gevangenen feesten er flink op los in cel
Sluiten