Elena van Doorn
Elena van Doorn Good vibes 16 sep 2015 / 15:05 uur

Favoriete cartoons uit je jeugd terug op tv?

Ratjetoe, CatDog, Expeditie Berenklauw, Hey Arnold! : Als je deze tekenseries nog kent dan ben je waarschijnlijk vóór 1996 geboren en keek je vroeger – en misschien nog steeds – naar Nickelodeon. Er gaan nu geruchten rond dat de kinderzender een speciaal televisiekanaal op gaat zetten met al je favoriete kinderseries.

Het gaat vooralsnog om geruchten en het is ook niet zeker of het kanaal ook naar Nederland komt. Begin deze week werd er een video geplaatst op een Youtube-kanaal genaamd ‘The Splat‘, een soort trailer met al je favoriete ‘Nicktoons’. De video is getiteld The Splat is Coming, ofwel; The Splat komt eraan. Ook is er een website opgezet door Viacom, het bedrijf achter Nickelodeon.

Op Twitter en Instagram werden daarnaast vele hints geplaatst. Zo werden er foto’s op Instagram geplaatst vanaf een ’90’s fest’ in Brooklyn, Verenigde Staten.

Lees ook: De cadeaus die elk jaren ’90 kind voor kerst wilde

Jaren 90

In de Verenigde Staten wordt The Splat het kanaal ‘voor je favoriete cartoons uit de jaren negentig’ genoemd. Echter, deze tekenseries zijn pas vanaf 2001 te zien in Nederland, toen de zender een eigen kanaal kreeg in ons land.

Één Twitteraar claimt dat het niet om een kanaal zal gaan, maar om een tijdsblok waarin de cartoons uitgezonden zullen worden. Nickelodeon heeft nog geen officiële aankondigingen gedaan. Buzzfeed sprak wel met een woordvoerder van de Australische Nickelodeon, die wist te vertellen dat “The Splat een nieuw dagdeel (tien uur ’s avonds tot zes uur ’s ochtends) in de Verenigde Staten”.

Lees ook: Video: reactie van tieners op jeans uit de jaren 90

Er wordt in ieder geval positief gereageerd op het nieuws op Twitter:

via GIPHY

Reageer op artikel:
Favoriete cartoons uit je jeugd terug op tv?
Sluiten