Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Drugsmissie kustwacht eindigt in redden schildpadden

Leden van de Amerikaanse kustwacht werden vorige maand het water opgestuurd nadat ze een melding hadden gekregen van een verdacht pakketje dat in het water dreef in een zone die bekendstaat als handelsplek voor drugs. Ze deden echter een heel andere ontdekking.

In plaats daarvan stuitten ze namelijk op twee verontruste schildpadden, die verstrikt zaten in een vislijn. De kustwacht plaatste maandag beelden op YouTube van de redding van de schildpadden. “Het was duidelijk wat we moesten doen. Niemand hoefde iets te zeggen”, aldus Hylan Rosseau, die bij de reddingsactie betrokken was.

Lastige bevrijding

De eerste schildpad kon vrij eenvoudig worden bevrijd, maar de tweede, grotere schildpad was duidelijk lastiger te bevrijden. De vislijn zat stevig om de nek van het dier. Daarom was waakzaamheid geboden. “Hij was zo fanatiek bezig geweest zichzelf te bevrijden dat de lijn heel strak om zijn nek was gaan zitten”, aldus Brian Milcetich.

Lees ook: Brandweer redt puppy’s met mini-zuurstofmaskers

Uiteindelijk lukte het ook schildpad nummer twee te bevrijden. Nadat ze allebei waren bevrijd, zwommen de schildpadden snel weg.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Drugsmissie kustwacht eindigt in redden schildpadden
Sluiten