Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Dronken student ontwerpt vliegtuig, weet van niks

De meeste studenten die te diep in het glaasje hebben gekeken, hebben in die staat weinig zinnigs meer te vertellen. Hoe anders was het afgelopen weekend bij Mark, een student mechanical engineering, die dronken thuiskwam en er vervolgens in slaagde een heus vliegtuig te ontwerpen. Toen hij een dag later wakker werd, wist hij van niks meer. Dat meldt The Guardian.

Geniaal ontwerp

Huisgenoot Keith Fraley, een 19-jarige student software engineering aan de Michigan Tech college, tweette een foto van het knappe ontwerp van zijn huisgenoot. De tweet ging viral en is op het moment van schrijven al ruim 60.000 keer geretweet en liefst 100.000 keer gefavoriet.

https://twitter.com/spasepeople/status/640547795951292416

Mark is overigens niet de echte naam van de jongen. Met het oog op het vinden van werk in de toekomst, wil hij liever niet dat een verhaal waarin zijn excessief drinkgedrag naar voren komt, wordt verbonden aan zijn naam.

Dronken

Tegenover The Guardian vertelt Keith over wat er die avond gebeurde. ,,Het begon rond 23:30 uur. Mark kwam in dronken staat de kamer binnengestormd, vroeg waar zijn lesboeken waren en nadat hij me had begroet, snelde hij zijn kamer weer in. Degenen die bij hem waren, zeiden dat hij al heel wat rum en wodka-mixjes op had”, omschrijft hij.

Twee minuten later kwam Mark de kamer binnen om zijn gigantische whiteboard te pakken. ,,Ik zat achter de computer en moest lachen om zijn gemompel. Rond 01:30 uur kwam hij terug en ging hij op de bank zitten met een vermoeide blik op zijn gezicht.”

Vervolgens begon Mark echter allerlei informatie te geven over het ontwerp wat hij op zijn whiteboard had ontworpen en de berekeningen die hij erbij had gemaakt. ,,Mijn vriend Cody en ik huilden van het lachen. Ik moedigde hem aan te blijven praten, omdat het echt hilarisch klonk”, legt hij uit.

Werkt het?

Hoewel Mark erg dronken was en zo nu en dan zelfs in slaap viel naast zijn whiteboard, was zijn werk visueel zeer aantrekkelijk. ,,Mark is heel goed in wiskunde, maar werkt ook vaak aan industriële en kleine grafische ontwerpen. Het is voor mij dan ook geen verrassing dat zijn werk, ondanks dat hij dronken was, er nog altijd zeer aantrekkelijk uitziet.”

Maar zou het vliegtuig ook kunnen vliegen? ,,Technisch gezien is het geen vliegtuig. Het is eigenlijk een ekranoplan (een op een vliegtuig lijkend toestel dat enkele meters boven het aard- of zeeoppervlak op een luchtkussen vliegt). Volgens Mark zou het model kunnen werken en hij is van plan zijn ontwerp met collega’s om te zetten in een model."

Het mooiste van alles: Mark herinnerde zich de ochtend erna niets meer van wat hij had gedaan. Daarom heeft hij al een ambitieus plan bedacht voor de volgende keer als hij in beschonken toestand thuiskomt. ,,Dan is hij van plan om een remedie tegen kanker te ontwerpen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Dronken student ontwerpt vliegtuig, weet van niks
Sluiten