Jordy Kruse
Jordy Kruse Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Door bliksem getroffen man wint loterij

De kans dat jij en je dochter worden getroffen door de bliksem en dat je jaren later een groot geldbedrag wint, is volgens professor Sophie Leger ongeveer 1 op de 2,600,000,000,000. Toch overkwam het de Canadese Peter McCathie.
McCathie werd op 14-jarige leeftijd getroffen door de bliksem toen hij in het water zat. „Ik probeerde de boot op te bergen. Het was een heel zonnige dag. Er was één heel grote wolk en ineens kwam er een bliksemschicht door de bomen en werd ik getroffen”, vertelt hij tegen The Sydney Morning Herald.

Lees ook: ‘Man overleeft bliksem dankzij hond’
Een aantal jaar terug werd ook zijn dochter, hoe toevallig, getroffen door de bliksem. Ze werkte op dat moment als gids in een natuurgebied in Canada. Ze overleefde het incident gelukkig wel. Net als haar vader.

Het afgelopen jaar was McCathie druk bezig met het kopen van loten voor verschillende loterijen. Hij deed dat met zijn collega Diane Miller. Tegen beter weten in, want hoe groot is de kans dat je nu echt iets wint?

Lees ook: Bizarre beelden van blikseminslag tijdens vlucht
„Eerlijk gezegd verwachtte ik eerder dat ik weer getroffen zou worden door de bliksem”, zei de geluksvogel nadat bekend was geworden dat hij de hoofdprijs van 1 miljoen dollar had gewonnen. Dit bedrag moet hij wel delen met zijn collega, maar er blijft een leuk zakcentje over.Met het geld heeft McCathie grote plannen. Hij wil zijn vrouw namelijk meenemen voor een tweede huwelijksreis. Hoe romantisch!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Door bliksem getroffen man wint loterij
Sluiten