Tess Maidman
Tess Maidman Good vibes 14 sep 2015

De strijd is aan: challenge megarobots VS en Japan

Een potje paintball is voor veel mannen hét ultieme uitje. Zij zullen waarschijnlijk ook uitkijken naar de strijd tussen twee gigantische robots die speciaal zijn gebouwd voor paintballgevechten.

Het Amerikaanse bedrijf Megabots Inc. daagde het Japanse Suidobashi Heavy Industries vorige week uit voor een gevecht. "We hebben een gigantische robot, jullie hebben een gigantische robot. Jullie weten wat er moet gebeuren. We dagen jullie uit voor een duel."

En natuurlijk gaat de wedstrijd plaatsvinden. "We kunnen een ander land dit duel niet laten winnen. Megarobots horen bij de Japanse cultuur", zegt de Japanse Kogoro Kurata, uitvinder van megarobot Kurata.

Het gevecht wordt in 2016 gehouden, maar het provoceren is al aan de gang. Volgens Korogo Kurata hebben de mannen van Megabots geen ‘coole’ robot gemaakt. "Kom op jongens, maak de robot cooler. Alleen iets groots bouwen en geweren erop plakken, dat is… super Amerikaans." Ja, wie zal er winnen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
De strijd is aan: challenge megarobots VS en Japan
Sluiten