Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 25 sep 2015 / 10:28 uur

Couveusebaby overleeft geboorte op cruiseschip

De Amerikaanse Emily Morgan was zwanger, maar pas in december uitgerekend. Dus was ze met haar gezin, na goedkeuring van een arts, op een cruiseschip gestapt om vakantie te vieren. Eenmaal op zee begonnen de weeën. De baby leek geen schijn van kans te hebben, maar bleef, wonder boven wonder, in leven.

Weeën

In eerste instantie dacht Emily dat de weeën signalen waren van een valse bevalling. Ze besteedde er niet zoveel aandacht aan, want ze was pas over 3,5 maand uitgerekend. Tot de klachten aanhielden en Emily steeds meer pijn kreeg. „Toen wist ik dat de baby zou komen”, vertelt de vrouw aan Daily Mail.

Bevallen

Omdat het schip op dat moment op ruim veertien uur varen van de dichtstbijzijnde haven lag, moest Emily noodgedwongen bevallen op het cruiseschip. Een dokter was hierbij aanwezig. Hij vertelde de kersverse moeder dat haar kindje het niet had overleefd, en dat het beter was dat de moeder de baby niet zag. „Ik heb het kindje voelen groeien. Voelen schoppen. Natuurlijk moest ik mijn kind zien. Dood of levend. Ik ben zijn moeder", zei ze. Dat was maar goed ook. Alhoewel de baby zwak was en de overlevingskans klein, leefde haar kind immers nog wel.

Couveuse

Toen Emily uiteindelijk haar pasgeboren zoontje Haiden, bezocht, huilde hij, wat vaak een goed teken is na een bevalling. Noodgedwongen werd er een soort couveuse voor de baby gemaakt om hem warm te houden. Toen het schip de haven bereikte, kon het gezin samen met Haiden naar een ziekenhuis worden gebracht.

Lees ook: Rat kruipt in couveuse en bijt baby

Wonder

Met kleine Haiden gaat het naar omstandigheden goed, zo zegt zijn moeder. Het jongetje moet nog tot december, de officiële datum waarop Emily was uitgerekend, in het ziekenhuis blijven. Doktoren spreken van een wonder dat de minibaby de geboorte heeft overleefd. Bij de geboorte woog het kind slechts 680 gram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Couveusebaby overleeft geboorte op cruiseschip
Sluiten