Tess Maidman
Tess Maidman Good vibes 14 sep 2015

Choccy, cabbie, biccy: Australisch spreken doe je zo

Voor mensen die deze zomer op vakantie gaan naar Australië hebben wij een tip die ze zeker weten niet mogen missen. Het Australische ‘slang’, jargon, is nogal onbekend voor toeristen maar dit hilarische Youtubefilmpje zal ze zeker weten opweg helpen.

‘Aussies’

De Australische komediant Josh Hawkins heeft deze video geupload: ‘We komen uit Australië. We houden van een goed gesprek; maar niet te lang. Dus wat wij Aussies hebben gedaan is alles inkorten’, zegt Hawkins in het filmpje.

‘Strayan’

In de clip vertalen ze zo’n 90 woorden om in ‘Strayan’, voluit gezegd: ‘Australian’. ‘Chocolate’ wordt ‘choccie’, ‘postman’ wordt ‘postie’ en ‘devestated’ wordt ‘devo’. Maakt deze mini-cursus jou nieuwsgierig? Ga dan maar aan de slag met de echte cursus ‘How to speak Aussie’!

https://www.youtube.com/watch?v=oPZeQPCf09Y

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Choccy, cabbie, biccy: Australisch spreken doe je zo
Sluiten