Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 20 sep 2015 / 14:58 uur

Brein schrijfster Du Hong ingevroren uit geldgebrek

De Chinese sciencefiction- en kinderboekenschrijfster Du Hong heeft haar hersenen laten invriezen. Haar wens is in vervulling gebracht door haar familie. Het was de bedoeling dat haar hele lichaam werd ingevroren, maar daar had haar dochter geen geld voor.

Du Hong overleed in mei aan kanker. Ze wilde haar hele lichaam laten invriezen om ooit weer tot leven gewekt te kunnen worden. Haar dochter kwam erachter dat dit in China mogelijk is, maar ze zag direct ook dat het schier onbetaalbaar is. Dus besloot ze alleen de hersenen in te laten vriezen. Om dat te betalen, moest ze evengoed haar appartement verkopen.

Lees ook: Ouders laten hun dochtertje (2) invriezen 
Lees ook: Werken in ploegendienst beschadigt je brein

Een Amerikaans bedrijf heeft de hersenen van Du Hong nu ingevroren voor omgerekend 100.000 euro, schrijft South China Morning Post.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brein schrijfster Du Hong ingevroren uit geldgebrek
Sluiten