Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 27 sep 2015 / 09:40 uur

Braaksel van potvis brengt 15.000 euro in het laatje

Ben jij die persoon die aan het eind van zijn geld ook een stukje maand over heeft? Kan je wel een extraatje gebruiken zo na de zomermaanden? Dan hebben wij de oplossing: ga op zoek naar potvisbraaksel!

Een nietsvermoedende wandelaar vond op een Engels strand een stuk verhard potvisbraaksel, ook wel amber. Deze darminhoud van een potvis wordt vaak gebruikt in parfum, maar is vaak duur omdat het niet makkelijk te verkrijgen is. De amber van ruim een kilo werd dan ook meteen voor een stevige prijs verkocht.

Lees ook: Reusachtige potvis luistert naar commando’s duiker

Het gevonden amber ging onder de hamer op een veiling in Macclesfield, zo schrijft de BBC. Uiteindelijk heeft een Franse opkoper het braaksel gekocht voor ruim 15.000 euro. „We hebben vaak rare items die we veilen, maar dit is absoluut het raarste dat ik ooit heb geveild”, aldus de veilingmeester.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Braaksel van potvis brengt 15.000 euro in het laatje
Sluiten