Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 14 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Bouwvakkers verrassen kankerpatiëntje met boodschap

Sinds er begin dit jaar leukemie bij haar werd geconstateerd, ligt de tweejarige Vivian Keith uit het Amerikaanse Missouri alleen maar in het ziekenhuis waar ze behandeld wordt. Gelukkig kreeg ze een hartverwarmende verrassing van een aantal bouwvakkers die naast het ziekenhuis aan het werk waren.

Tijdens haar behandeling kijkt de kleine Vivian graag uit het raam, waar ze uitzicht heeft op een bouwplaats. Op een gegeven moment zwaaide het meisje naar de bouwvakkers, en dus besloten ze haar te antwoorden met een mooie boodschap. Op een kraan schreven ze ‘wordt snel beter!’, precies zodat Vivian het kon zien.

Boodschap

Uiteraard kon de peuter de tekst niet zelf lezen, maar haar ouders wel. ,,We vertelden haar dat de bouwvakkers hoopten dat ze snel weer naar huis kon. Daarop antwoordde ze: ja, ik ga weer naar huis”, vertelt moeder Ginger aan ABC News. Het mooie gebaar is volgens hem niet alleen voor Vivian bedoeld. ,,Er zitten hier veel meer kinderen die elke dag uit het raam kijken. Deze boodschap is ook voor hun.”

Lees ook: Kankerpatiëntje (4) ‘trouwt’ met favoriete verpleger

Gekke bekken

Volgens bouwvakker Greg Combs, zelf vader van twee kinderen, was het gebaar een kleine moeite. ,,Ik zag haar altijd zwaaien en gekke bekken trekken”, vertelt hij. ,,Ik denk dat ik haar een leuke dag heb bezorgd met het bericht, en daar gaat het om.”

Dankbaar

Uiteindelijk heeft Combs het kleine meisje zelf nog mogen ontmoeten. Een leuke ervaring waar moeder Ginger dankbaar voor is. ,,Het is lief dat hij de tijd nam om dit te doen. Ze werken hard om iets op te bouwen, maar het was lief dat ze dit voor haar en andere kinderen deden.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bouwvakkers verrassen kankerpatiëntje met boodschap
Sluiten