Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 29 sep 2015
Leestijd: 2 minuten

Bij dit bedrijf wordt werken nooit een sleur

Ben je er klaar mee om elke dag van 9 tot 5 op kantoor te zitten? Wil je weg uit de dagelijkse sleur? Dan is een baantje bij het bedrijf van Christian Mischler vast en zeker iets voor jou. De oprichter van start-up HotelQuickly stimuleert zijn meer dan 100 werknemers het kantoor achter zich te laten, de wereld te ontdekken en te werken vanaf het eiland van hun dromen.

Flexibel

Zo kun je dus op reis wanneer je dat wilt, werken met uitzicht op een prachtig strand en mag je een extra dag weekend houden als je daar zin in hebt. Het is de manier waarop de Zwitserse ondernemer zelf ook werkt. „Mensen hebben bij mij geen vast bureau”, vertelt hij aan News.com.au. „We hebben negen kantoren, werknemers kunnen vanaf een van die kantoren werken, maar ook vanuit huis, vanaf het strand of waar ze dan ook willen. Als ze maar met resultaten komen.”

Lees ook: Onderzoek: Werken van 9 tot 5 is een marteling

Mischler legt het idee achter zijn strategie uit. „Als iemand op vrijdagnacht tussen 00.00 uur en 04.00 uur heel effectief kan werken, moet hij of zij ook om die tijd kunnen werken. Iemand die superproductief is, heeft misschien maar drie dagen nodig om targets te halen. Dan kan hij of zij de rest van de dagen vrij nemen om te herstellen en zich klaar te maken voor de week erna. Het is een heel flexibele werkcultuur.”

Christian Mischler. Foto: Hotelquickly

Het klinkt als de ideale situatie en dat is volgens Mischler ook zo.

Hoe werkt dit dan in de praktijk? Mischler geeft een voorbeeld: „Mijn marketingmanager in Hong Kong verhuurt haar appartement via Airbnb. Ze verdient nu zelfs geld met reizen. Als iemand haar appartement boekt, gaat zij op reis. Ze reist nu meer dan één keer per maand.”

Regels

Er zijn wel een paar regels: de klantenservice en IT-afdeling moeten 24 uur per dag bezet zijn en de ingenieurs moeten als team samenwerken. Daarom is er eens in de drie maanden een ‘workcation’ voor de hele groep. Verder heeft elke werknemer wel een basisland opgegeven, zodat de feestdagen vastgesteld kunnen worden.

Personeel heeft verschillende digitale tools waar het gebruik van kan maken: Asana voor taakbeheer, Slack voor instant messaging, Skype en Line voor een-op-eengesprek, Dropbox om bestanden te delen en Blue Jeans voor team meetings.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bij dit bedrijf wordt werken nooit een sleur
Sluiten