Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 14 sep 2015 / 13:47 uur

Anonieme brief in trein voor ‘lieve vinder’

“Lieve vinder, vandaag ben ik vrolijk. Erg vrolijk! Waarom? Omdat vandaag alles fout gaat.” Dat is het begin van een brief van een anoniem persoon. De brief, geadresseerd aan een ‘lieve eerlijke vinder’, werd woensdag gevonden in een intercity bij Schiphol.

Anonieme brief

In Nederland klagen mensen graag over wat er allemaal niet goed gaat. De anonieme brievenschrijver probeert negatieve gebeurtenissen echter in iets positiefs om te zetten. “Terwijl ik me ergerde aan dingen, besefte ik me hoe dankbaar ik ben dat juist dát de dingen zijn waar ik me zorgen over maak”, staat er.

De schrijver vervolgt: “Het zijn namelijk – als we gaan relativeren – geen erge dingen en ze laten me beseffen dat ik het eigenlijk verre van slecht heb.” Aan het eind van de brief bedankt de schrijver de lezer: “Ook ben ik dankbaar voor jou, want jij leest mijn brief (ik hoop trouwens dat je er ook een beetje vrolijk van wordt), want jij kan me helpen!”

Spread the positivity

Vervolgens wordt de lezer opgeroepen iets liefs te doen voor een ander. “Spread the positivity”, zo sluit de anonieme schrijver af. Het geslacht van de anonieme vriendelijke is niet bekend, hoewel het handschrift meer wegheeft van het handschrift van een dame. Wellicht is de brief wel werk van Meer Lieve Brieven, een initiatief waarbij meerdere vrouwen positieve berichten achterlaten op openbare plekken.

Lees ook: Meer Lieve Brieven tovert glimlach op ieders gezicht

NS heeft de brief, geplaatst door RTV Noord-Holland, inmiddels getweet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anonieme brief in trein voor ‘lieve vinder’
Sluiten