Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 22 sep 2015 / 14:05 uur

Amerikaan vindt 1200 euro in pizzadoos

Wat zou jij doen? De Amerikaan Mike Vegas bestelde pizza en kippenvleugels en dat maakte hem 1.300 dollar (1.200 euro) rijker. De bezorger van Domino’s Pizza verwisselde namelijk per ongeluk de doos met de dagopbrengst met de pizzadoos van de klant. De gelukkige vinder besloot het geld terug te geven en is beloond met een jaar lang gratis pizza.

Lees ook: Man wint loterij, maar blijft werken als postbode

Vegas at een paar stukken van zijn pizza voordat hij naar zijn werk ging. De rest zette hij in de koelkast. Aangekomen op zijn werk stond zijn telefoon roodgloeiend, maar hij nam niet op, omdat hij druk was.

Eenmaal thuis wilde de man zich op de kippenvleugeltjes storten. Tot zijn verbazing kwamen er echter geen smakelijke snacks uit de doos, maar zat er een hoop briefgeld in.

Dilemma

De bezorger probeerde nog steeds te bellen, omdat hij de doos met geld, dat voor de bank was bedoeld, verwisseld had met de doos kippenvleugeltjes. De bezorger dacht dat de doos een veilige verstopplek voor het geld was.
Vegas twijfelde over wat hij moest doen. ,,Ik zette het morele dilemma op Facebook om te vragen wat een ander zou doen. Ik wilde het geld houden, geloof me. Maar dat kon ik niet maken”, zegt hij tegen ABC News.
Hij bracht het geld terug naar de winkelmanager, die hem bedankte met een jaar lang gratis pizza’s. ,,De conclusie: de bezorger mocht zijn baan houden, het geld is terug bij Domino’s en ik moet wat vaker naar de sportschool om al die gratis pizza’s er weer af te werken’’, grapt Vegas.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amerikaan vindt 1200 euro in pizzadoos
Sluiten