Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 29 sep 2015
Leestijd: 1 minuut

Agent doet man die uren naar werk loopt fiets cadeau

Een agent van de politie uit het Amerikaanse Kansas heeft veel lof geoogst nadat hij een dakloze man een fiets cadeau deed. De man liep elke dag naar zijn werk: een wandeltocht van een slordige vijf uur.

‘Verdacht’ persoon

Agent Zack Stamper werd vorige week dinsdag gewezen op een ‘verdacht persoon’ die ergens bij het zogeheten Sweeney park zou lopen. Stamper ging erop af en trof Samuel Meixueiro aan, die op een bankje zat uit te rusten. De man legde uit dat hij na een zware tijd zijn huis was verloren en nu in een kerk sliep. Om zijn baan te kunnen behouden, moest hij dagelijks ruim vijf uur lopen van de kerk in Kansas City naar zijn werk in Mission.

Lees ook: Agent helpt wanhopige dievegge door spullen te kopen

Nadat Stamper zijn verhaal had aangehoord, besloot hij de man die ochtend een lift naar zijn werk te geven. „Toen ik mijn verhaal vertelde, werd hij minder streng. Hij realiseerde zich dat ik geen zwerver ben. Ik heb een baan. Ik doe mijn stinkende best”, doet Meixueiro zijn verhaal tegenover WDAF.

https://www.youtube.com/watch?v=w9se_bTEqr0

Fiets cadeau

Bij agent Stamper bleef het vervolgens knagen dat hij niet meer voor de man kon betekenen. „Ik kon me gewoon niet indenken hoe het zou zijn elke dag vijf uur heen en vijf uur terug te reizen, laat staan als je dat lopend moet doen”, vertelt hij. Daarom besloot hij Meixueiro later die dag te verrassen met een fiets en een plunjezak om zijn spullen in te bewaren.

Toen de man het cadeau ontving, barstte hij in tranen uit. „Ik heb het zo moeilijk op dit moment. Elke vorm van hulp is een zegen”, liet hij zijn dankbaarheid blijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Agent doet man die uren naar werk loopt fiets cadeau
Sluiten