Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 29 sep 2015 / 06:25 uur

12 kilo wiet doorboort dak en valt huis binnen

In Nogales, een plaats in de Amerikaanse plaats Arizona, is een pakket wiet van 12 kilo dwars door een dak een huis in gevallen. Het pakket, dat volgens Huffington Post een waarde had van omgerekend 9.000 euro, viel precies op een hondenhuis, dat daardoor in één klap was verwoest.
Bewoonster Maya Donnelly werd ’s ochtends wakker van een harde knal, maar sliep weer verder in de veronderstelling dat er buiten iets viel door de harde wind. Later in de morgen zag ze tot haar verbazing het pakket in de bijkeuken in het hondenhuis liggen.

Lees ook: Amerikaanse politie bang voor hallucinerende wietkonijnen

„Ik woon dichtbij de grens van Mexcio, dus ik vermoedde direct dat het om drugs ging. Ik belde mijn man Bill, die al naar het werk was. Hij belde het alarmnummer en kwam direct naar huis", aldus Donnelly.

Volgens de lokale politiechef Derek Arnson komt het sporadisch voor dat lichtgewicht vliegtuigen of drones die over de grens vliegen hun lading per ongeluk laten vallen. „Maar dit is voor zo ver ik weet de eerste keer dat daarbij een huis wordt geraakt", zegt hij.

Geluk

Donnelly beseft zich dat ze geluk heeft gehad. „Voor hetzelfde geld was het pakket op een van onze drie dochters gevallen. En onze hond had geluk dat ze niet in haar plastic huis aan het slapen was."

De reparatiekosten van het dak en een nieuw hondenhuis worden vergoed door de verzekering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
12 kilo wiet doorboort dak en valt huis binnen
Sluiten