Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 11 aug 2015 / 16:06 uur

Kat overleeft 5 dagen in bosbrand Californië

Het bijzondere verhaal van de Amerikaanse poes Ruthie bewijst maar weer eens dat katten echt negen levens hebben. Ze overleefde vijf dagen in een gebied dat door bosbranden was verwoest, meldt News 10.

Achterlaten

Door aanhoudende bosbranden in de Amerikaanse staat Californië was de familie Rosemary gedwongen om het huis te verlaten. Terwijl de familieleden broodnodige spulletjes inpakten, glipte Ruthie ineens uit het raam van de auto, de brandende bossen in. De familie kon niets anders dan het beestje achterlaten, omdat het vuur steeds sneller optrok.

Miauw

Vijf dagen later kwam de familie terug bij het huis, dat helaas helemaal verwoest is door de brand. De baasjes van Ruthie vreesden het ergste voor hun huisdier, maar toen hoorden ze ineens zacht gemiauw. Wat bleek? Ruthie zat verstopt onder een uitgebrande auto, levend en wel.

Lees ook: Poepende wielrenner veroorzaakt grote bosbrand

Dolblij

Wonder boven wonder mankeerde de poes niets, afgezien van een paar verbrande snorharen. De baasjes van Ruthie tasten nog steeds in het duister over hoe ze heeft kunnen overleven te midden van de vlammen, maar ze zijn natuurlijk dolblij dat ze er weer is.

https://www.facebook.com/USFSShastaTrinityNF/posts/1665944443637608

https://www.facebook.com/USFSShastaTrinityNF/posts/1665944600304259

https://www.facebook.com/USFSShastaTrinityNF/posts/1665944626970923

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kat overleeft 5 dagen in bosbrand Californië
Sluiten