Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 1 aug 2015 / 17:20 uur

Fotografe zoekt mysterieuze vrouwen op oude foto’s

Het is een groot mysterie voor fotografe Meagan Abel: wie zijn de vrouwen op deze oude foto’s? Tijdens een zoektocht in een tweedehandswinkeltje naar oude negatieven stuitte de vrouw uit Richmond op deze klassieke plaatjes. Ze vindt de foto’s zo prachtig dat ze nu op zoek is naar de modellen in de kiekjes.

Schoonheid

Meagan is zelf fotografe en was meteen onder de indruk van de schoonheid van de foto’s. Op de plaatjes zijn twee vrouwen te zien die op het strand en in het water staan. Meagan scande de fotos in en is sindsdien vastbesloten om de vrouwen op de foto’s te vinden. Ze plaatste een oproep op Facebook en hoopt zo dat mensen zichzelf of familieleden herkennen op de foto’s. „Te zien aan de kleding zijn de plaatjes geschoten in de tijd tussen 1940 en 1950. Werp maar een goede blik op je moeder, tante of oma.” Door het gebruik van de hashtag # #FindTheGirlsOnTheNegatives worden de foto’s massaal gedeeld op social media.

https://www.facebook.com/10204229565530335

https://www.facebook.com/10204229566770366

Fantasie

Voor Meagan is er een groot mysterie rond de foto’s ontstaan. Ze mag dan ook graag fantaseren over de oorsprong van de vrouwen op de plaatjes. Aan Mashable vertelt ze dat ze er verschillende theorieën op nahoudt. „Mijn favoriet is dat het gaat om twee geliefden. Ze waren verliefd en wilden graag foto’s maken om voor altijd naar elkaar te kunnen kijken. Of het gaat om een campagne voor een film in de jaren zestig.”

https://www.facebook.com/10204229565450333

Lees ook: Vrouw wordt verrast na zoektocht nieuwe vrienden

Mochten de vrouwen op de foto’s niet gevonden worden dan is het voor Meagan alsnog geen ramp. Ze is blij dat de zoektocht naar de foto’s zo viraal ging op internet. „De schoonheid van deze foto’s heeft al een hoop mensen samengebracht. Dat is geweldig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Fotografe zoekt mysterieuze vrouwen op oude foto’s
Sluiten