Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 13 aug 2015 / 19:30 uur

Fotograaf ‘wacht’ 10 maanden op foto van zijn leven

Als fotograaf maak je veel mooie kiekjes tijdens je carrière, maar velen zullen kunnen beamen dat er eentje de mooiste is. Meestal is dat een foto waarvoor je veel moeite hebt moeten doen, of juist beeldschoon is in zijn eenvoud. De prachtfoto van fotograaf Roy Rimmer voldoet aan beide eisen.

Wachten

Naar eigen zeggen heeft het de 60-jarige Rimmer tien maanden gekost om deze foto te krijgen. De amateurfotograaf was altijd al gafascineerd door uilen, maar wilde de prachtige beesten altijd nog eens vastleggen tijdens de jacht. Dat bleek geen simpele opgave. Hij spendeerde dagen achtereen op het land van een boerderij bij hem in de buurt, wachtend op het perfecte moment. Vijf dagen geleden was het ineens raak.

Lees ook: Adembenemende foto Veluwe gaat de hele wereld over

Prooi

De uil komt overvliegen en kijkt precies de lens in, speurend naar een prooi. Door de lichtval lijkt de foto haast nep, maar dat is het niet. Roy blijft bescheiden en zegt erg tevreden te zijn met het kiekje. ,,Hij is mooi geworden. Het is eigenlijk alsof je vanuit de ogen van de prooi naar boven kijkt.”

Reageer op artikel:
Fotograaf ‘wacht’ 10 maanden op foto van zijn leven
Sluiten