Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 9 aug 2015 / 16:05 uur

Beeldig: Tyfoon maakt ook in China slachtoffers

yfoon Soudelor, die eerder op Taiwan levens eiste, heeft het Chinese vasteland bereikt. Ook daar zijn de eerste doden gevallen. Verder is er veel schade door modderstromen en ingestorte huizen.

Onder water

Volgens Chinese media kwam de tropische storm zaterdagavond (lokale tijd) aan land in de oostelijke kustprovincie Fujian. Meer dan 160.000 mensen waren toen al geeëvacueerd. In Fuzhou, de provinciehoofdstad, is een groot deel van het centrum onder water komen te staan. Meer dan 10.000 bomen zijn omgevallen en het verkeer is tot stilstand gekomen door de stortbuien.

Taiwan

Verspreid over de getroffen provincies zijn vliegvelden en snelwegen gesloten. In de provincie Fujian werden meer dan 530 vluchten geannuleerd en kwamen meer dan twee miljoen huishoudens zonder stroom te zitten, aldus Xinhua. Op Taiwan vielen eerder dit weekend zeker zes doden door Soudelor. Vier mensen worden nog vermist en ruim honderd anderen raakten gewond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Beeldig: Tyfoon maakt ook in China slachtoffers
Sluiten