Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 3 jul 2015 / 08:41 uur

Zwerver weigert beloning terugbrengen gevonden geld

Hij wilde niet de 1.700 euro en ook niet de beloning die hij kon krijgen voor het eerlijk teruggeven van het gevonden geld. Een dakloze man in Canada wil enkel een baan, zegt hij.

Inzameling

De man vond het aanzienlijke bedrag in de Canadese stad Langford. Alhoewel hij het geld ongetwijfeld goed kon gebruiken, bracht hij het naar een politiebureau. Toen journalist Mike Kelly van de goede daad hoorde, besloot hij een inzameling te starten.

Lees ook: Dakloze man vindt tas met geld, zoekt eigenaar op

Goed doen

“Deze man heeft veel zorgen en toch kiest hij ervoor het goede te doen”, verklaart Kelly zijn hulp aan ABC. Het plan was om omgerekend 1.700 euro op te halen voor de man, maar uiteindelijk werd er bijna 3600 euro gedoneerd.

Soepkeuken

Agent Alex Berubé spoorde de dakloze man vervolgens op om hem het geld te geven, maar dat ging niet helemaal zoals gepland. De zwerver weigerde het geld en wilde dat het zou worden gedoneerd aan een aantal soepkeukens in de stad. De enige wens die de beste man heeft, is het hebben van een baan.

Baan

En dus gaat de hulp aan de dakloze goeddoener, die anoniem wil blijven, door. Kelly heeft Canadezen opgeroepen te mailen als ze weten waar de man zou kunnen werken. “Ik zal er alles aan doen om een baan te vinden die bij hem past, hopelijk zal dat hem helpen zijn problemen op te lossen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zwerver weigert beloning terugbrengen gevonden geld
Sluiten