Alrik de Jong
Alrik de Jong Good vibes 14 jul 2015 / 12:15 uur

Man maakt buttplug van ‘racistische’ Donald Trump

Kunstenaar Fernando Sosa heeft een buttplug gemaakt in de vorm van presidentskandidaat en miljardair Donald Trump. Sosa heeft het seksspeeltje direct ontwikkeld nadat Trump in een campagnerede kleinerende en racistische opmerkingen had gemaakt over Mexicaanse immigranten, meldt The Next Web.

Trump beschuldigde Mexico ervan „niet de beste immigranten" te sturen en omschreef ze als drugsdealers en verkrachters. „Ik maak vaker buttplugs van dictatoren, homofobe bekendheden en vreemde politici. Trump past daar nu goed tussen, omdat hij heeft laten blijken een ware ‘fuck face’ te zijn", legt de kunstenaar uit.

Lees ook: Zender schrapt Miss USA na uitspraken Donald Trump
Lees ook: Frans ongemak om 24-meter hoge buttplug

Sosa is zelf op 11-jarige leeftijd van Mexico naar de Verenigde Staten geëmigreerd. „Republikeinen hebben wel vaker latino’s gebruikt als zondebok voor alles wat fout gaat in de Verenigde Staten. Trump is de eerste presidentskandidaat die dit zo nadrukkelijk doet. En dat is onacceptabel", aldus de kunstenaar.

Trump heeft met zijn uitspraken meer Mexicanen boos gemaakt. Zo is hij door de ontsnapte drugsbaron Joaquin Guzman bedreigd op Twitter.

Reageer op artikel:
Man maakt buttplug van ‘racistische’ Donald Trump
Sluiten