Alrik de Jong
Alrik de Jong | LinkedIn Good vibes 28 jul 2015 / 07:15 uur

Griekse restauranteigenaar stelt crisismenu samen

Een Grieks restaurant in Berlijn heeft het menu aangepast op de financiële crisis. Bij Z, zoals het restaurant in de wijk Kreuzberg heet, kun je nu onder meer kiezen uit een Varoufakis-schotel (vernoemd naar de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis), de IMF Calamari en de Tsipras Favourite (vernoemd naar de Griekse premier Alexis Tsipras).

De eigenaar van het restaurant, treffend Georgios Chrissidis genaamd, komt is afkomstig uit Griekenland en woont al 25 jaar in Duitsland. “Ik wist niet zeker of het crisismenu wel een goed idee was, misschien lag het gevoelig. Maar gelukkig kunnen gasten erom lachen en de nieuwe gerechten zijn behoorlijk in trek”, zegt hij tegen BZ Berlin.

Lees ook: ‘Grexit-weken’ bij Grieks restaurant in Nijmegen

Het populairste gerecht op de nieuwe menukaart is de Duits getinte Schäublexit-schotel (vernoemd naar de Duitse minister van Financiën Wolfgang Schäuble). "Het is inderdaad een heerlijke lamsschotel, maar ik zou hem zelf nooit bestellen", grapt Chrissidis, die naar eigen zeggen niet bepaald een aanhanger is van Schäuble.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Griekse restauranteigenaar stelt crisismenu samen
Sluiten