Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 25 jul 2015 / 10:00 uur

Foto van agente die ontbijt met dakloze gaat viral

De meeste mensen zouden zich in alle ochtenddrukte niet eens bekommeren om een vreemde, zeker niet als het een dakloze betreft. Agente Erica hay uit het Amerikaanse Florida besloot dat het ook anders kon, en zonder dat ze het wist inspireerde haar goede daad een heleboel mensen.

TiAnna Greene reed toevallig langs een tankstation, toen ze Hay ineens zag zitten. Naast haar zat een dakloze man, voor wie Hay blijkbaar een ontbijtje had gekocht. Het beeld van de twee die zij aan zij zaten te eten, veroverde het hart van Greene en dus besloot ze dat op Facebook te zetten.

Bewonderen

“Ik ken deze vrouw niet maar ik bewonder haar echt”, schrijft Greene bij de foto’s. “Als iemand deze geweldige agente kent, laat haar dan weten dat ze niet alleen iets voor die man heeft gedaan, maar ook voor iedereen met wie ze in contact komt. Dat weet ik namelijk zeker!”

https://www.facebook.com/tianna.s.greene/posts/10153474001254948:0

Zoektocht

Alhoewel Greene het mooie moment enkel met haar volgers wilde delen, werd er een ware zoektocht ontketend naar de lieve agente. Een lokale krant wist de vrouw te identificeren als hoofd van een politieafdeling in het stadje. Hay zelf is nogal geschrokken van alle aandacht.

Aardige man

“Ik deed dit absoluut niet voor aandacht”, vertelt ze aan de Ocala Post. “Ik was op weg naar Dunkin’ Donuts toen ik die man alleen zag zitten, dus ik besloot een ontbijtje voor hem te kopen. Volgens haar was de zwerver gewoon “een hele aardige man met een verdrietig verhaal.”

De dakloze man in de foto is helaas niet gevonden, maar het plaatje bewijst maar weer eens dat een klein gebaar al een groot verschil kan maken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Foto van agente die ontbijt met dakloze gaat viral
Sluiten