Jurgen van der Hoeven
Jurgen van der Hoeven Good vibes 15 jul 2015 / 16:24 uur

Deze 3 vragen stelt miljardair aan sollicitanten

Een sollicitatiegesprek is altijd een spannend moment. Zeker als dat bij een miljardenstartup als Slack is. Inmiddels gebruiken meer dan een miljoen kantoorwerkers, waaronder de redactie van Metro, Slack als communicatiemiddel. De directeur van het bedrijf liet tegenover The Independent weten zijn sollicitanten altijd drie vragen te stellen.

De Canadees Stewart Butterfield is medeoprichter van Flickr en Slack en houdt bij het afnemen van een sollicitatie niet van ingewikkelde gesprekken. Hij stelt potentiële werknemers daarom altijd drie vragen: een wiskundevraag, een aardrijkskundevraag en een geschiedenisvraag. Zie de vragen hieronder; weet jij de antwoorden?

De vragen

  • 1: ‘Hoeveel is 3×17?’
  • 2: ‘Weet jij drie landen in Afrika te noemen?’
  • 3: ‘In welke eeuw vond de Franse Revolutie plaats?’

Volgens Butterfield gaat het er niet om dat de sollicitanten de vragen goed hebben. „Ik wil alleen dat ze nieuwsgierig zijn naar de wereld”, legt hij uit. Daarnaast vraagt Butterfield sollicitanten altijd naar hun ambitie en wat ze later willen worden.

De antwoorden

  • 1: 51
  • 2: Verschillende (54) antwoorden mogelijk
  • 3: 18e eeuw (1787-1799)

Er zijn overigens vacatures genoeg bij Slack, dus sla je slag!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Deze 3 vragen stelt miljardair aan sollicitanten
Sluiten