Puck Roest
Puck Roest Good vibes 9 jul 2015 / 17:13 uur

De negen mooiste foto’s gemaakt met een drone

Voor een klein prijsje kun je tegenwoordig al een prima drone aanschaffen. Er verschijnen dan ook steeds vaker indrukwekkende beelden gemaakt met de kleine vliegtuigjes. Zoals deze beelden van het voormalige zwemparadijs Tropicana en de jaarwisseling in Enschede. Samen met National Geographic selecteerde het sociale netwerk Dronestagram de mooiste luchtbeelden gemaakt met drone.

Deelnemers konden foto’s insturen in drie verschillende categorieën, namelijk Omgeving, Natuur en Dronies. Dronies zijn selfies gemaakt met een drone. In totaal werden er zo’n 5.000 foto’s ingestuurd. Alle deelnemers moesten wel al ingeschreven staan bij Dronestagram. Maar de winnende foto’s zijn werkelijk magisch.

Lees ook: Vijf spectaculaire faalhaasdrones op een rij

Tulpenvelden

De grote winnaar van de wedstrijd is Ricardo Matiello. Hij maakte een foto van de Braziliaanse stad Maringá in de mist. Hier op de redactie van Metro waren wij vooral onder de indruk van een foto van een klifduiker in Mexicaanse Mazatlán. Het is natuurlijk ook erg leuk dat een foto van de Hollandse tulpenvelden derde werd in de categorie Omgeving.

Lees ook: Bambi 2.0: Moederloze babyhertjes gered door drone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De negen mooiste foto’s gemaakt met een drone
Sluiten