Sophie Moerman
Sophie Moerman Good vibes 24 jul 2015 / 14:06 uur

Creatief gedicht laat twee kanten van het leven zien

„Vandaag was de ergste dag ooit, en probeer me er niet van te overtuigen dat er iets goeds in elke dag zit. Want als je goed kijkt, zie je dat het een kwade wereld is.”

Als je het begin van onderstaand bericht leest, krijg je het gevoel dat de schrijver, een middelbare scholier, het even allemaal niet ziet zitten. Toch is niets wat het lijkt in dit poëtische hoogstandje, dat inmiddels al meer dan 1 miljoen keer is bekeken op Imgur.

Andersom

De clou? Als je het gedicht van boven naar beneden leest is het negatief, maar van onder naar boven gelezen is het een heel inspirerende tekst over hoe mooi het leven is. „Vandaag was een goede dag en je zult me in geen miljoen jaar horen zeggen dat het leven me overkomt" klinkt namelijk al een stuk positiever dan „Het leven overkomt me. En je zult me in geen miljoen jaar horen zeggen dat vandaag een goede dag was.”

Lees ook: Verkrachte jongen maakt indruk met gedicht

Het creatief geschreven rijmpje kan dan ook op veel bewonderende reacties rekenen en gaat viral op social media. Want zeg nou zelf: soms loont het best als je dingen eens van een andere kant bekijkt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Creatief gedicht laat twee kanten van het leven zien
Sluiten