Esther Zandberg
Esther Zandberg Good vibes 13 jul 2015 / 16:56 uur

Beeldig: Nederlander wil er met de sleurhut op uit

Na jaren van tanende verkopen, wint de caravan weer aan populariteit. In de eerste vijf maanden van het jaar werden in Nederland 3374 nieuwe caravans verkocht. Dat betekent een stijging van krap 5 procent in vergelijking met diezelfde periode een jaar eerder. Dat maakten brancheverenigingen Bovag en KCI en bureau VWE zaterdag bekend.

Afgelopen maand werden 951 nieuwe sleurhutten aan de man gebracht. Dat was ruim 10 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee heeft nu 1 op de 10 meerpersoonshuishoudens een caravan. De noordelijke provincies zijn koploper. Nederland telt momenteel circa 455.000 caravans.

In de periode 2004 tot en met 2014 daalde de caravanverkoop jaar op jaar: van een hoogtepunt van ruim 20.000 nieuwe exemplaren tot 5.500 verkochte caravans afgelopen jaar.

Elke avond selecteert de redactie van Metro de mooiste foto’s die een beeld schetsen van de dag.

Reageer op artikel:
Beeldig: Nederlander wil er met de sleurhut op uit
Sluiten