Zoë Boven
Zoë Boven Good vibes 14 jul 2015 / 21:00 uur

Anticonceptiepil voor duiven in Spaans stadje

Het schilderachtige stadje Badia del Vallès in Spanje kampt met een duiven overschot. En die houden de toeristen weg. Daarom werd besloten de gevederde vrienden contraceptiva toe te dienen, een soort anticonceptiepil voor duiven.

Overbevolking

Volgens een woordvoerder van het gemeentebestuur brengt een koppel duiven tot 48 kuikens per jaar voort. Gevolg is een over populatie die nogal wat overlast veroorzaakt. Bewoners van het dorp lijden schade omdat de toeristen wegblijven.

Lees ook: Duif gearresteerd op verdenking van spionage

Opslossing

Er werd een doortastende oplossing uitgedokterd. Op drie plaatsen in het stadje werden voederbakken geïnstalleerd met daarin het middel Nicarbazin, een ‘duivenpil’. Gehoopt wordt zo het aantal duiven de komende vijf jaar met 80 procent terug te dringen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anticonceptiepil voor duiven in Spaans stadje
Sluiten