Redactie Metro
Redactie Metro Good vibes 4 jun 2015

T-Mobile erkent fout en repareert klacht keurig

In Van Klacht Naar Pluim? beloont Ton Broekhuisen namens Metro bedrijven en / of instellingen, die een klacht hebben opgelost, (liefst) met een Pluim.

Noodkreet

Maria Nijenhuis (Gouda) meldt zich met een klacht over T-Mobile. Ze stelt dat T-Mobile weigert om ook maar enigszins mee te denken met haar 24-jarige zoon Lucas. Maria: “Lucas staat onder curatele. Ik ben zijn curator. Lucas heeft al jaren een abonnement bij T-Mobile. De betalingen verliepen altijd probleemloos. Vanaf oktober vorig jaar ging het echter mis: ineens werden er bedragen van circa 180 euro per maand van zijn rekening afgeschreven. Helaas ontdekte ik dat pas half februari 2015. Waarna ik meteen de klantenservice heb gebeld.Ik kreeg de toezegging dat het abonnement zou worden omgezet naar een duurder abonnement van 20 euro per maand. Het openstaande bedrag zou via een eenmalige coulanceregeling worden teruggeboekt. Bovendien zou zijn internetgebruik per direct worden geblokkeerd. Tot drie keer toe zijn deze beloften niet nagekomen. Waarna ik een incassoblokkade heb geplaatst. De laatste twee afschrijvingen heb ik laten terugboeken.

T-Mobile heeft daarna opnieuw naar deze zaak gekeken. Conclusie: alle bedragen (in totaal € 549,94) moeten gewoon worden betaald. Er wordt daartoe een incassotraject in ganggezet. Mijn voorstel om de kosten te delen, is verworpen. Ik hoop dat deze rubriek me wil helpen!”

Interventie

We prikken de klacht diep in het hart van T-Mobile. T-Mobile belooft er direct mee aan de slag te gaan. Al snel laat T-Mobile Maria telefonisch weten dat – uit coulance en ter beëindiging van de klacht – een bedrag van € 413,- wordt gecrediteerd van het openstaande bedrag van € 549,94. Maria wordt verzocht het nog resterende bedrag (€ 136,94) aan T-Mobile te voldoen. Een verzoek dat door Maria, inmiddels overgestapt naar een andere provider, wordt gehonoreerd.

Juryrapport

T-Mobile heeft verzuimd om met deze klant mee te denken. Dat had veel ergernissen voorkomen. Neemt niet weg dat de nu gekozen oplossing Pluimwaardig is!

Reactie T-Mobile

“Dit verdient niet de schoonheidsprijs. We zijn niet tevreden over onze service. Die moet beter en kan beter. We zijn blij dat mevrouw Nijenhuis uiteindelijk tevreden is met de geboden oplossing.”

Spotlights op jouw klacht of Pluim?

Ook spotlights op je klacht? Of wil je een Spontane Pluim uitdelen voor ondervonden klantvriendelijkheid?

Mail naar: [email protected]

Groene Pluim

De door Pluimen beschikbaar gestelde Groene Pluim (de cadeaubon vol belevenissen ter waarde van 35 euro) van deze week gaat naar Maria Nijenhuis (Gouda).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
T-Mobile erkent fout en repareert klacht keurig
Sluiten