Bianca Brasser
Bianca Brasser Good vibes 11 jun 2015 / 12:19 uur

Schuifeldaten: ongemakkelijk of datinghit van 2015?

Vergeet Tinder of speeddaten aan een tafeltje, de datinghit van 2015 is schuifeldaten. Tenminste, dat hopen bedenkers Raymond Taams en Marlous van Merkenstein. En schuifeldaten is precies wat je denkt dat het is: al schuifelend, elkaars geur opsnuivend, en in de nek van de ander hijgend, speeddaten.

Lees ook: Man wil alleen met blogger daten als ze afvalt

Regels

Drie keer is er nu een schuifeldate-avond in Utrecht georganiseerd, maar hoe het datingspel in het vervolg precies moet verlopen, daar zijn de bedenkers nog niet helemaal uit. „De eerste avond mocht er gewoon random iemand gekozen worden om mee te schuifelen”, zegt Taams. Een heuse schuifelpolitie moest er voor zorgen dat niet de hele avond dezelfde mensen met elkaar stonden te wiebelen. „Maar toch vielen een paar mensen buiten de boot.”

Zoenen

En dus werd er de laatste keer met nummertjes gewerkt. Man en vrouw met dezelfde nummers schuifelden het eerste lied samen. Daarna gingen de vrijgezellen op zoek naar een kandidaat met een hoger nummer, totdat iedereen een keer met elkaar geschuifeld had. „Op deze manier komt iedereen aan de beurt, maar de avond was wat strakker en braver”, zegt Taams. „De eerste avonden ging het echt los, er werd heel wat afgezoend en mensen eindigden in de kroeg of gingen met elkaar mee naar huis.”

Lees ook: Hamsters daten met romantisch diner

Nederland

Doel is de schuifeldates door heel Nederland te organiseren. „We zijn nu aan het kijken hoe we dit het beste kunnen aanpakken”, zegt Taams. Bij de drie eerdere ‘test-avonden’ kwamen gemiddeld 20 vrouwen en 20 mannen per avond. „We zouden ook kunnen samenwerken met datingsites. Bij grote singelfeesten kan dan een zaal vol staan met schuifeldates”, zegt Taams. „Het voordeel van schuifeldaten is dat je er niks voor hoeft te kunnen. Bij tango- of salsa-avonden is dat toch anders. Gewoon lekker ouderwets schuifelen en elkaar leren kennen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schuifeldaten: ongemakkelijk of datinghit van 2015?
Sluiten